Признание на циркулационна помпа MAGNA3 на Grundfos

Циркулационна помпа MAGNA3 на Grundfos получи международен екологичен сертификат (EPD). Сертификатът потвърждава съответствието на MAGNA3 с европейския стандарт за енергийна ефективност EN 15804. За първи път този сертификат дава на помпено оборудване.

EPD дава оценка на продуктови показатели като потребление на енергия, степен на въздействие на околната среда и съдържащите се в нея химикали, количеството на вредните емисии от експлоатацията. Документът е разработен от Международната асоциация Institut Bauen und Umwelt (IBU). Цел на асоциацията е да популяризира концепцията за устойчиво развитие в строителния сектор.

Приложение на циркулационна помпа MAGNA3

Циркулационната помпа MAGNA3 е високоефективна помпа за отопление, климатизация и топла вода. Тя може да бъде интегрирана в малки автоматизирани термични системи с променлив дебит, „умна” къща, както и диспечерски системи за енергийно оборудване на големи обекти.

Циркулационните помпи MAGNA3 включват широка гама от малки, средни и големи циркулационни помпи, оборудвани с комуникационно оборудване и двигатели с електронен контрол на скоростта, постоянни магнити и компактни статори. Всички разновидности на помпата са приложими както при отоплителни инсталации с алуминиеви радиатори, така и при инсталации с друг вид отоплителни или охладителни уреди.

Помпата MAGNA3 е иновативен модел на висококачественото семейство циркулационни помпи на Grundfos.

Предимства на циркулационна помпа MAGNA3

Използвайки модела MAGNA3, не е нужно да се притеснявате за сложните настройки на помпата. Достатъчно е да инсталирате циркулационната  помпа и да оставите фабричните настройки, като използвате режима AUTOADAPT.

Помпата MAGNA3 автоматично ще анализира отоплителната система, ще намери оптималните настройки и ще продължи да регулира работата си в зависимост от необходимите промени. Резултатът е оптимално ниво на комфорт и минимална консумация на енергия.

Циркулационната помпа GRUNDFOS MAGNA3 е много гъвкав и надежден модел, с ниско ниво на шум, дълъг експлоатационен живот и не изискват постоянна поддръжка. Оборудвана е с инфрачервена комуникационна система и може да поддържа външен контрол и мониторинг чрез разширителни модули.

Интуитивния потребителски интерфейс спестява време и усилие по време на монтажа.

Помпата работи с течности от -10 ° С до 110 ° С – Нейната независимост от околната температура я прави подходяща за отоплителни и охладителни системи.