Радиаторите Elegance се произвеждат в Италия от специалисти на Industrie Pasotti. Производствената технология съответства на европейските стандарти (UNI EN ISO 9001 b 2000, ISO 9001). Имат надеждна конструкция, модерен дизайн и висок коефициент на топлоотдаване.

Отоплителните радиатори Elegance (Италия) се произвеждат от специална сплав (GD-Al Si 12 Cu 2 Fe), която включва:  алуминий, мед, желязо, силиций и някои други. Тази сплав подобрява физическите и механичните свойства на алуминиевите радиатори. Съдържанието на цинк е не повече от 0,9%.

Недобросъвестни производители на алуминиеви радиатори използват сплави с високо съдържание на цинк (повече от 0,9), което намалява цената на сплавта. Но за крайния потребител тези радиатори създават множество неудобства:  при контакт с вода при температура над 50 градуса се образуват корозионни газове увреждащи отоплителната система.

Радиаторите Elegance са с двойно покритие: първият слой се нанася чрез анафореза и осигурява антикорозионна защита на външната и вътрешната повърхност, механична издръжливост и безвредност. Вторият слой се създава чрез нанасяне на прахова епоксидна боя. Двойното покритие значително увеличава надеждността на радиаторите.
Хидравличните уплътнения са с висока термична и химическа устойчивост.

Алуминиевите радиатори Elegance имат перфектно гладка повърхност, понякога се изработват с технологични отвори за подобряване на циркулацията на въздуха, което позволява инсталирането им под первази, като по този начин спестява ценно пространство без значителна загуба на топлина. Топлопроводимостта на алуминия е 4 пъти по-ефективна от стоманата, което позволява на алуминиевите радиатори Elegance при малки размери да загряват големи площи в сравнение с подобни стоманени радиатори. Освен това в автономните мрежи температурата на охлаждащата течност може да се намали, така че въздухът да не се изсушава.

 

Можете да разгледате пълния асортимент от алуминиеви радиатори предлагани от нас.

 

Предимства на алуминиевите радиатори Elegance:

  • Повишена здравина;
  • Повишена устойчивост на корозия;
  • Дълъг живот;
  • Отлично топлоотдаване;
  • Естетичен и модерен дизайн;
  • Малко тегло;
  • Ниски експлоатационни разходи;
  • Монтират се лесно.

Всеки алуминиев радиатор Elegance преминава през заводски планови изпитания и проверки осигурявайки на потребителя надеждност и безопасност.

Алуминиевите радиатори Elegance подхождат на всякаква жилищна среда – както модернистична, така и минималистична или класическа.